събота, 16 май 2020 г.

Агент Смит, превземащият матрицата

Причината да избера този начин да ви казвам нещата, които се случват в тази "реалност", която сме свикнали да наричаме "нашият свят", се състои в това, че само и единствено по този начин написаното ще достигне до онези, в които процесът на събуждане е започнал. Ние не просто живеем в последните дни, а ние сме част от войната, която се води независимо дали го осъзнаваме. Този текст търси да свърже и измъкне от матрицата онези от вас, които търсят ръководство и са готови да извървят пътя. Истината е, че няма никакво време. Ползвам похвата на притчите, защото само така могат да бъдат фиксирани онези, на които може да се довери без притчи.

"Който има уши [да слуша], нека слуша. Тогава се приближиха учениците Му и Му казаха: Защо им говориш с притчи?А Той в отговор им каза: Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено. Защото който има, нему ще се даде, и ще има изобилие; а който няма, от него ще се отнеме и това, което има. Затова им говоря с притчи, защото гледат, а не виждат; чуят а не слушат, нито разбират. На тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: "С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите. Защото сърцето на тия люде е задебеляло И с ушите си тежко чуват, И очите си склопиха; Да не би да видят с очите си, И да чуят с ушите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат, И Аз да ги изцеля". А вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви, защото чуват."
Матей: 13: 9 - 16

Не мислете, че написаното тук е насочено към християни поради това, че често ще виждате цитирани библейски пасажи. Във филма "Матрицата" Библията е един от ползваните източници за сценария. Не, насочено е към онези, които ще чуят и видят. Вие сте отдавна готови, не съм аз този, който го прави в момента. Тези публикации са просто нишки от гоблена на цялата картина. Малки трохи към ПЪТЯ. Някои от вас отдавна знаят пътя, но никога не сте се осмелявали да тръгнете по него.

В матрицата на фалшивата реалност има различни програми за контрол, но контролиращият е един и същ. Архитектът на матрицата. В матрицата има църкви, джамии, разнообразие от "духовни" просветителски центрове на различни духовни и религиозни течения и учения, но всички те са в матрицата като различен вид програми за контрол. В светската част от матрицата има "храмове на науката", "храмове на парите и властта", "храмове на милосърдието и добрите намерения", други средства за контрол.

От каква религиозна или светска общност сте няма значение, ако това ви държи вътре в матрицата.

Агент Смит, превземащият матрицата

И така, тъй като някои от вас ми писаха своите прозрения или предположения какво точно ни е показано чрез филмовия персонаж на Агент Смит, ще ви покажа кого обрисува този персонаж. Неговото появяване, роля и финал. Ще го направя възможно по-кратко, за да поднеса есенцията за разбирането на образа.

Кликнете върху изображението за да уголемите
Преди развитието на образа, за да се разбере ясно какво ни е представено чрез него, първо трябва да разберем защо се нарича СМИТ и защо е агент на матрицата.

Агент - от латински agentem  "този, който действа", "ефективен, мощен" . Съдържа значението на един, който е упълномощен заместник, изпълняващ поръченията на властта зад него. Все пак показва, че е главен инструмент на по-висша зад него власт. Намеква, че също е контролиран. Докато агент Смит е част от матрицата, въпреки силата си той не я владее напълно. Има макар и огромна, но все пак в някакъв смисъл ограничена възможност да я ползва.

Smith - В ранна сцена в The Matrix Reloaded, кара Audi A8 с регистрационен номер „IS 5416“. Препратка към Библията. В превода на Кинг Джеймс в книгата на  Исая 54:16 е написано следното:

"Behold, I have created the smith that bloweth the coals in the fire, and that bringeth forth an instrument for his work; and I have created the waster to destroy."

„Ето, аз създадох ковача (Smith), който изгаря въглищата в огъня и изважда инструмент за своята работа; и създадох опустошителя, за да унищожава“.


Името произлиза от англосаксонското smitan, което означава "да биеш"
Това е най-популярното фамилно име в англоезичния свят. Смята се, че е описателно за КОВАЧ. Но се ползва и като описание за най-смъртоносните войни, които са унищожавали и избивали всичко.

За да разберете защо е избрано именно това име, ще ви преведа през смисъла и етимологията му в различни езици. Библейският пасаж дава това определение на Антихрист, чрез чийто унищожителен огън ще бъде изпитан този свят. И вярващи и невярващи. Така ще се отдели плявата от зърното.

"Лопатата е в ръката Му, и Той здраво ще очисти гумното Си, и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън." Матей 3:12

Кликни за да увеличиш

"И тая трета част Аз ще прекарам през огън, Пречиствайки ги както се чисти среброто, И изпитвайки ги както се изпитва златото. Те ще призоват Моето име, И Аз ще ги послушам; Ще река: Тия са Мои люде; А те ще рекат, всеки един: Господ е мой Бог."
  Захария 13:9

Да започнем с нашия език.

Български:

В българската именна система няма подобно име.  Съществува обаче глаголната форма СМАЧКАМ. С определението МАЧО описваме по-мъжествен вид и по-напористо поведение. Най-близко до личното име Smith в нашия език се явява определението СМОТАН, което се образува от същия корен. Съдържа идеята за някой, който е с поведение на подтиснат човек. Смазан от нечии удари.
В играта шах се използва думата МАТ, чието значение означава поражение, но думата е широко разпространена и в други езици.
Съдът, в който се бие прясното мляко за да се отдели от него маслото, се нарича МАТеница или МЪТеница.

Санскрит:

Majjayati (majj) / маджаяти मज्जयति / За проверка ТУК
размазвам, смачквам, смазвам, правя на пихтия, правя (го) мазало (в прен. смисъл - "унищожавам") Загивам, разрушавам, смазвам; виж "мозък" (б.а.: вер. в см. на "правя на маз/с/ / мозък").

Тук има един много тънък момент, който внимателно трябва да обмислите. Думата МЕСИЯ, означава помазаник. Маслото или мирото се извлича винаги чрез процес на смазване, смачкване, своего рода под натиск, посредством удари. Ето го и основния ключов момент.
Да, СМИТ означава буквално ковач, такъв, който нанася удари, унищожител, поразител, опустошител. Но точно това води до скритото съдържание. СМИТ е спасителят, "решението" за реда в матрицата. За тези в матрицата той е МЕСИЯ, но извън фалшивата реалност на този свят той е ЛЪЖЕ-МЕСИЯТА, Анти-Христ.

Именно затова във филма, той е представен като антагонистичния образ на НЕО. Неговата противоположност. Антихрист ще излезе явно на сцената на този свят като личността, която ще сложи ред в световния хаос. И светът ще го приеме вярвайки, че той ще ги спаси от войни, зарази, смърт и хаос. Но в момента, в който Антихрист оглави властта в този свят, ще започне най-големия геноцид, който човечеството познава. Ще бъдат преследвани, насилвани и избивани всички, които не приемат неговото върховенство.

Как да го разпознаете ли? Често ми задават този въпрос. Всъщност е много лесно. Той ще овладее този свят, тази система, той не иска да унищожи матрицата. Иска да я превземе, иска да установи тотален контрол над нея. Той няма никакво намерение да ви изведе вън от тази система. "Спасението", което предлага е "мир", "спокойствие", "ред" в този свят, който ви е познат. Този свят, в който сте родени и израснали. В тази наука, в тази медийна решетка, в този глобализъм, в тази политика, в тази технологична епоха. Схванахте ли?

Кликнете за да уголемите

Той не иска да живеете в хармония един с друг самоволно. Неговата воля е единствено важна и за да се съобразявате с нея безусловно ще трябва да унищожи връзките ни едни с други и да ни свърже само със себе си. В един върховен технологичен зъл разум, в който е вложена неговата сатанинска, змийска, рептилска воля. Той гледа на себе си като Бога на този свят.

За разлика от него истинският спасител ще разруши матрицата на този свят. Всичко, което я олицетворява - банковата система, фондовите борси. политическата система, медиите и технологиите такива, каквито ги познаваме.

В книгата на пророк Данаил този свят е представен като образа (статуя) на Антихрист. Всяка част от неговото тяло представлява различни империи и епохи от човешката история, чрез символиката на елементите от които е конструиран образа. Ето как свършва всичко.
"Ти си гледал догдето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил. Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят" Данаил 2: 34,35
  
Фразата "отсякъл камък, не с ръце" говори за нещо, което няма общо нито с този свят, нито с естественото и познатото ни. Това е извън човешка намеса, ако щете я наречете извънземна намеса, защото е именно такава. А ето какво представлява този камък.

"Не сте ли прочели нито това писание: - "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла,"  Евангелие на Марко 12:10

Този пасаж се среща и в евангелието от Лука двадесетата глава. Представен е като притча и е разказан лично от Исус Христос

"И почна да говори на людете тази притча: 

Един човек насади лозе, даде го под наем на земеделци, и отиде в чужбина за дълго време. И във време на беритбата прати един слуга при земеделците за да му дадат от плода на лозето; но земеделците го биха и отпратиха го празен.  И изпрати друг слуга; а те и него биха, срамно го оскърбиха, и го отпратиха празен. Изпрати и трети; но те и него нараниха и изхвърлиха.  Тогава стопанинът на лозето рече: Що да сторя? Ще изпратя любезния си син; може него да почетат. Но земеделците, като го видяха, разискаха помежду си, като думаха: Това е наследникът; нека го убием, за да стане наследството наше. Изхвърлиха го вън от лозето и го убиха. И тъй, какво ще им стори стопанинът на лозето?  Ще дойде и ще погуби тия земеделци, и ще даде лозето на други. 

А като чуха това рекоха: Дано не бъде! 
А той ги погледна и рече: Тогава що значи това, което е писано: "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла"? Всеки, който падне върху този камък, ще се смаже, а върху когото падне, ще го пръсне. 

И в същия час книжниците и главните свещеници искаха да заловят Исус, защото разбраха, че Той каза тая притча против тях, но се бояха от народа."

Ще нахвърля само няколко пункта, останалото ще оставя на вас. Господарят на лозето е Творецът "засадил тази планета", тя е поверена на хората да се грижат за нея и да се изхранват от нея. Какво означава, че е отишъл в чужбина за дълго време ще разберат ония, които трябва. Но пасажа алегорично казва, че през този период той не е там, където е засаденото лозе. От чуждата "страна" той е пращал негови слуги за да му дадат от плода. Библията визира "Божи пратеници", най-вероятно става въпрос за пророци. След като вижда какво се случва с тези пратеници, Той праща сина си. (повече от ясно е, че Исус има предвид в притчата себе си и дори и книжниците и свещениците го разбраха).

Следващите му думи са още по-ключови. Исус използва алегория,чрез която нарича себе си КАМЪКЪТ, който отхвърлиха ЗИДАРИТЕ.

Повечето изследователи и теолози ще ви кажат, че става въпрос за еврейския народ като цяло, но това не е вярно. Да, има се предвид евреите, но не всички. Според писанието по-голямата част от евреите приемат властта на Антихрист, но има и точно определена част, които няма да приемат тази власт.

Тук обаче има ключ - ЗИДАРИТЕ. Всъщност, това е друго название за Масоните и всички техни подразделения. Масонството датира своето начало от строежа на Соломоновия храм в Ерусалим. Те гледат на себе си като на потомци на онези зидари, строители и майстори, на които е дадено свръхестествено знание, как да изградят храма, къде Бог да слиза, обитава и общува с народа. Това тайно знание се е предавало в родовете им от поколение на поколение. Не става въпрос за обикновено знание.

Това тайно общество знае, че тази матрица е средство за контрол, което те умело използват. Матрица, която им дава неограничена власт над човешките животи. Зад масоните има сили, а не е пресилено да ги наречем и същества, които са отвъд човешката представа за разумност, нормалност и здравомислие. По-голямата част от хората са до толкова пропити с фалшивата реалност на този свят, че умовете им автоматично отказват да приемат истината. Те предпочитат да живеят в матрицата, чакат своя СМИТ да овладее напълно този свят и да им даде сигурност. Но СМИТ няма просто да овладее този свят, той ще се мултиплицира в тях и ще ги свърже в един разум, една воля. Своята. Този лъжемесия ще загуби финалната битка, но неговото унищожение ще погуби, убие изкуствения интелект, в който всички са били свързани. Това автоматично означава и тяхната смърт.

Измерено в човешки живот Неговото тотално управление ще е едва три години и половина. Години, в които около два милиарда души ще загубят живота си. 

Ислямът също чака своя "месия". Наричат го МАХДИ

В тази публикация няма да се впускам да обяснявам какво е МАХДИ. За онези, които виждат надявам се няма да е трудно. Все пак ако имате интерес да разберете повече, ще оставя два линка. Единият е критично мислене относно МАХДИ от сунитски мюсюлмани, а другият - християнски анализ по същата тема.

Източник 1
Източник 2

Може би се чудите как изглежда матрицата и дали я виждате. Твърде огромна е за да ви я покажа в няколко изображения. Но все пак ще ви оставя няколко насоки. И ако това, което видите ви носи болка, ако осъзнавате, че сте уловени от същото, ще разберете и как се излиза от там. Нито е лесно, нито е безболезнено. Разрушава се целият ви свят, целият фалшив свят.

Кликни за да увеличиш изображението




Няма коментари:

Публикуване на коментар