вторник, 29 септември 2020 г.

ЕРАТА НА МАРИОНЕТКИТЕ

 

Неотдавна ви запознах в моя публикация “Конниците на апокалипсиса, пандемията и черната слепота“ с една практика на списание "The Economist".

Ако не сте я чели - непременно я прочетете! Тя ще разшири погледа ви върху това, което се случва в света в момента. След като ви запознах с някои от образите в символния език, използван от  "The Economist", мнозина от вас ме помолиха да разгледам и някои други от символите, представени на корицата от 2019 г.

Изпълнявам обещанието си към вас. В тази публикация ще ви запозная със смисъла на образа на Пинокио, присъстващ на корицата.

Корицата в голям размер може да разгледате ТУК

За да разберете смисъла на този символ, трябва да ви запозная с част от историята му.

Тя започва, разбира се, със създателя на този персонаж Карло Лоренцини, известен още като Карло Колоди между 1881 и 1883 г. в Италия. Лоренцини започва писателската си кариера във вестници ( Il Lampione и Il Fanfulla ), където често използва сатира, за да изрази своите политически възгледи. През 1875 г. той навлиза в света на детската литература и използва този начин, за да предаде своите политически убеждения. В поредицата Giannettino например често споменава обединението на Италия. „Лоренцини е бил очарован от идеята да използва мил, неприличен характер като средство за изразяване на собствените си убеждения чрез алегория. През 1880 г. 

той започва да пише „Storia di un burattino“ („Историята на марионетка“), наричана още "Le Avventure di Pinocchio", която излиза ежеседмично в "Il Giornale dei Bambini" (първият италиански вестник за деца). “ „Le Avventure di Pinocchio“ е приказка, описваща приключенията на упорита марионетка, която се стреми да стане истинско момче. Тя е публикувана през 1883 година.

Работата на Лоренцини не е била единствено политическа. Неговите писания, особено „ Le Avventure di Pinocchio, се занимават с метафизични похвати, които често се пренебрегват от съвременните читатели. Един важен факт, необходим за пълното разбиране в дълбочина на работата на Лоренцини, е, че той е бил активен масон.

В есе, наречено „Pinocchio, mio Fratello“ (Пинокио, брат ми) италианският масон Джовани Малеволти описва масонския произход на Лоренцини:

„Посвещението на Карло Колоди в масонството, дори ако не може да бъде намерено в официалните записи, е общопризнато и често се споменава. Алдо Мола, който не е масон, но е официален историк на масонството, е категоричен, че писателят е част от масонското семейство. Събития в живота на Колоди изглежда допълнително потвърждават тази теза: Например издаването през 1848 г. на творбата наречена „Il Lampione“ (Маякът), която, както заяви Лоренцини, „осветяваше всички, които се клатушкаха в тъмнина“. Той също се смята и за „страстен ученик на Мацини“ (виден италиански масон и революционер). “

Колоди е вписван в редица бюлетини на масонските ложи. Един от примерите може да проверите ТУК. Бюлетин на ложата „Liberal arts lodge No. 677 F&AM“ от ноември 2015г.

Ето още какво казва масонът Джовани Малеволти в творбата си „Pinocchio, mio Fratello“:

„Има два начина да четете „Приключенията на Пинокио ​​“. Първият е това, което бих нарекъл „профанизиран“, където читателят, най-вероятно дете, научава за злополуките на дървената кукла. Вторият е четене от масонска гледна точка, където тежката символика ще си каже думата, без да замества простото и линейно разказване на събитията ”.

Пинокио, следвайки дългата традиция на мистичните текстове: проста разказвателна история, на която може да се насладят масите със скрито значение, запазено за тези, които са наясно.

Източник на тази информация може да проверите ТУК.

И така, след тази кратка, но изчерпателна историческа справка, да преминем към смисъла на образа в корицата на "The Economist".

Видео на "The Economist" за смисъла на Пинокио.

Повече от всякога ние живеем в ерата на марионетките, където кукловодите в сянка царуват, колят и бесят.

Ще спомена само някои от сюжетите, в които се вписва символът на Пинокио.

Марионетни правителства, марионетна политика, марионетни медии, марионетна история, марионетна наука, марионетна медицина, марионетна прокуратура.

За да разберете по-добре какво се има предвид, ще дам определение за смисъла на марионетката.

„Марионетката (или куклата на конци) е една от разновидностите кукли за куклен театър, задвижвана с конци. Често марионетка се използва в преносно значение: човек, правителство или държава, които действат изцяло по чужда воля.“

Марионетната реалност е всъщност измама, лъжа, която се представя за действителна.

"Икономист" ни казва, че човечеството от 2020 г. нататък ще бъде въвлечено в невиждана ИЗМАМА. Това, че политиката, правителствата и медиите са марионетки (или сиреч лъжат) не е толкова трудно за осъзнаване, но когато науката в лицето на медицината е марионетна (сиреч измамна) човечеството бива подложено на откровен геноцид под маската на „спасението“.

Ето как попаднахме в измамата „ПАНДЕМИЯ“. Да, тя е най-вече политически акт, който обаче се подържа и помпа на всички нива.

Днес лъжецът вика дръжте лъжеца. Имаме борба с фалшивите новини и зад тази борба застават водещите измамници. Истината бива блокирана, баннвана, сваляна, арестувана, затваряна.

До болка ви е познат факта, че учени, които са откривали лек за рак, са репресирани, а на откритията им не е давана възможност за патент. До болка знаете и защо. Знаят го и редица лекари. Ако хората са здрави и не умират, фармацевтичните гиганти са обречени и парите по здравните пътеки спират.

В следващите редове ще пиша като човек на вярата и обръщението ми не е само към християни какъвто съм аз, но и към всички останали, които познават ирационалното, които са срещали свръхестественото, които са се докосвали до необяснимото.

Пинокио е символ на лъжата и измамата. На нещо изкуствено и лишено от живот, което обаче опитват да съживят.

В евангелието на Йоан е вписано следното:

„Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.“

Йоан глава 8, стих 44

Знаете ли, че за една подобна марионетна система наречена AI – Искуствен интелект (Artificial Intelligence) в свещеното писание е писано много. За този „Пинокио“ се казва, че ще му бъде дадено дишане (ще оживее) и той ще направи всички да се поклонят на „звяра“ (Антихрист), а тези, които не се поклонят, ще избива.

„И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И МАМЕШЕ живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.  Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.“

Откровение на Йоан 13 глава, от 11 до 18 стихове

Днес доктори и медицински работници цитират водещи научни издания. Цитират марионетната организация СЗО. Бият се с научни степени, за да доказват съществуването на „пандемия“.

Слава Богу, че между лекарите също има вярващи! А има и такива, които не се примиряват с измамата.

Пределно наясно съм, че мнозина ще се изсмеят на прочетеното тук. Не говоря от позицията на учен. Говоря от позицията на човек, който се е срещал многократно със свръхестественото.

Останах сирак на 14 годишна възраст. Ракът отне живота на цялото ми семейство. Може би ще кажете: "Като си толкова вярващ, защо твоя Бог не спаси семейството ти?" Ще ви отговоря. С духовната реалност се срещнах на 16 години. Далеч нямам отговор на всички въпроси ЗАЩО? Никой не ми я представи, никой не ми разказа за нея. Стана, защото стана. Ще ви кажа накратко на какво ставах свидетел и пряк участник през годините, на което науката и медицината или поне тези, които познаваме, не може да даде отговор.

Случаи, на които съм пряк проводник за чудото в живота им.

1.    Жена от Добрич в последен стадий на рак. Изявих желание да се срещана и да опитам да помогна с вяра и молитва. Посетих я в болницата. Тя ми каза, че не вярва, но няма да откаже молитва. Малко преди да си тръгна говорих с нея и близките и да поискат отново да й пуснат пълни изследвания. Направиха го. Лекарите бяха шокирани от това, което се случваше. Направиха специално лекарско събиране ,за да наблюдават как последен стадий на рак изчезва пред очите им. Жената получи своето чудо.

2.    Жена от Свищов, с чието семейство и до ден днешен поддържам контакт. При срещата ни тя имаше тумор в главата. Също получи своето невероятно чудо, което беше потвърдено и от лекарите. Ракът изчезна по свръхестествен начин.

3.    Жена от Белене, чийто изсъхнал крак се изпълни и регенерира пред очите ми, моите и на десетки други свидетели.

4.   Сляпо момиче от Белене, чийто очи бяха буквално бели когато я срещнах и се възстановиха отново пред очите ми. Реакцията й как започва да вижда никога няма да забравя.

5.   Възрастна жена от село около Свищовско, чието име не помня, която носеше специални обувки заради увреждане в краката си. Тя получила чудото си на път за вкъщи след като се молих за нейното възстановяване. Докато стигне у дома си обувките, които ползвала, вече не й вършели работа. Откри ме след време. Носеше торби със зеленчуци и зимнина, за да изрази благодарността си. Приех подаръка, но и казах, че заслугата е Божия. В случая съм бил само проводник на точното време и правилното място.

Случаите са огромно количество от различни населени места. Някои и до ден днешен продължават да ми се обаждат или да пращат дарове в знак на признателност.

Случаи, на които лично съм бил свидетел и познавам хората, с които са се случили.

1.   Човек от Добрич, чиято ръка беше изсъхнала. Случаят беше толкова фрапантен, че се е запечатал дълбоко в съзнанието ми. Фрапантен е защото ръката на човека се възстанови, когато той посегна да удари този, който искаше да се помоли за него. Човекът беше толкова шокиран от това, което му се случи, че искаше да се напие. Беше изгубил цялото си имущество по доктори, за да направят нещо за ръката му. Викаше „Защо, защо по този начин?“. Игра канадска борба с мен и с всеки, който искаше, защото не можеше да повярва, че му се е случило това.

2.   Човек от Пловдив, който беше умрял на операционната маса. Лекарите бяха обявили часа на смъртта му. Нещо повече. Бяха върнали дрехите и брачната халка на жена му. Цяло денонощие е в моргата, след което бива върнат към живота. Човекът е български арменец. Лично го познавам.

Глухи, сакати, болни от какви ли не болести са получавали своето чудо и аз съм бил свидетел.

Това, което лично аз мога да разкажа за себе си е че имах язвено увреждане на стомашните стени. Лежах във военноморска болница, където ми направиха и изследванията. Получих това заболяване в казармата и се уволних с него. Две години не можех да ям нормално, а след всяко ядене бях със жестоки болки и задължително трябваше да легна. Получих своето чудо просто в миг. Почувствах сякаш някой сложи електрическа ръка върху стомаха ми. Знаех, че съм получил чудото, за което се молех. Прибрах се у дома и реших да се тествам веднага. Ядох всичко, което не можех да ям преди и ми беше забранено. Никаква болка! От тогава минаха десетки години и никога вече не съм имал проблеми в това отношение.

Мога да разказвам още много, но не в това е смисъла. Бях проповедник от евангелските среди. Посветих повече от 15 години от живота си в служба на това. в което вярвах. След време се оттеглих от тези среди. Някои виждаха заплаха в мен, упрекваха ме дори за еретик. Много хора мислиха, че с харизмата, която имам, и свръхестественото присъствие, което ме следваше, ще направя собствена църква. Не го направих, защото смятах, че така е редно. Бях млад, наивен и неопитен в много неща. Допуснах много грешки. Ако днес някой ме попита дали съжалявам  за това време, категорично ще отговоря НЕ! Уважавам и обичам и до днес тези хора, които наричах мои братя и сестри.

Създателят започна нов етап от живота ми, за който също съм му благодарен! Днес аз откривам, вярата и разпознавам Божията работа на места, които дори не съм и подозирал. Никога не съм се срамувал от вярата си. По различен начин това, което ми беше дадено свише, продължи да работи в живота на мнозина.

Имам послание за всички, които гледат на себе си като християни, без значение дали са православни, католици или протестанти. Имам послание и за всички онези, които не са християни, но имат вяра вътре в себе си. Имат вяра в Бога. Но първо ще се обърна към християните, чиято вяра споделям.

Мили вярващи в името Христово!

Кога лъжата на тази реалност, идваща от този марионетен свят, стана по-голяма от вярата ви?

Кога някакъв жалък вирус стана по-голям от Онзи, в когото вярвате?

Кога Онзи, с когото се наричате, и който тържествува над ЛЪЖАТА и СМЪРТА стана по-слаб от бащата на лъжата? От лъжливата „пандемия“ или от вируса, с който я родиха?

Слушам ви как увещавате тези и онези какво да правят в дните на ужасната ПАН-ДЕМОНИЯ. Ослепяхте ли? Оглупяхте ли? Христос затворен само в прашните ви библии ли остана?

Цял живот изучавате това писание, за да можете да разпознаете когато последните времена на тази епоха настъпят. А сега сте се свили в черупките си от страх и припявате ЛЪЖИТЕ на щабове, масмедии и на тези и онези ерудити!

Толкова ли дълбоко заспахте, че не можете да познаете това марионетно правителство, което кръсти щаба си НОЩ и обяви карантина в ПЕТЪК 13-ти?

Ще подкрепям всеки свещеник, проповедник, лекар, учен, журналист. Всеки човек независимо от верска принадлежност или социален статус, независимо дали е вярващ или не, ако той има смелостта да застане срещу тази измама и работи неуморно срещу нея. Да разпространява светлината по начина, който умее.

Ще ми кажете: "Да, ама вирусът съществува!"

Дори да съществува това не го прави да не е лъжа, която ви казва, че ще ви погуби или забравихте ВЪЗКРЕСЕНИЕТО И ЖИВОТА? Ако вирусът убива, то той е зло! Бащата на лъжата е наречен "човекоубиец" и това, което убива човеци е негово. То е от него! То е едно с лъжата! ТО Е ЛЪЖА!!!

Не на последно място ще се обърна и към всички БЪЛГАРИ:

Няма значение дали се идентифицирате с думите ми или с вярата ми. Виждал съм ви да се биете по форуми, групи, страници, площади, семинари и конференции какви патриоти сте. Колко древен народ сме. Че сме БОЖИИ ХОРА, БОЖИЙ НАРОД. Говорите за енергии, контактувате със вселената. Това ли е патриотизма ви? Уж сте готови да умрете за Родината си, за народа си, а се уплашихте от марионетките, от вируса. В момента Армения и Азърбайджан са във война. Мислите ли, че някой там го интересува брифингите на корона щабовете им? Мислите ли, че им е до статистики или стъкмистики?  Знаете ли защо този смъртоносно жесток и ужасен вирус бяга от военни зони? Ами не е нужен там! Човекоубиецът отнема живот по друг начин, а не с напъни как да сътвори ново помпозно огнище.

Искате или не, вярвате или не, този свят е дошъл до края на една епоха. Много хора ще загинат, може би и вие, може би и аз. Не е ли по-важно как сте си отишли от този свят? В мир ли сте със себе си? В мир ли сте с Бога?

Ще завърша тази дълга публикация отново с пасаж от Библията.

„И ние видяхме и свидетелстваме, че Отец прати Сина Си да бъде Спасител на Света. Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят. В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта. Ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас.“

1 послание на Йоан 4 глава, от 14 до 19 стихове

2 коментара: